Tehnologia mobilă a ajuns la un alt nivel cu Samsung Galaxy Z Fold5

Tehnologia mobilă a ajuns la un alt nivel cu Samsung Galaxy Z Fold5

Samsung a surprins întotdeauna cu inovația și design-ul telefoanelor sale, iar noul Galaxy Z Fold5 nu face excepție. Lansat recent la evenimentul Samsung Unpacked 2023, sud-coreenii aduc pe piață un telefon pliabil, care se înscrie perfect în trendul actual al dispozitivelor cu ecran extins. Cu o tehnologie unică, dar și cu o mulțime de funcții noi, telefonul ne aduce o experiență inedită în comunicare și divertisment. 

Design și ecran

În ceea ce privește design-ul, Galaxy Z Fold5 nu poate fi comparat cu niciun alt telefon. Deși devine destul de gros când este închis, odată desfăcut, se transformă într-un dispozitiv cu două ecrane, unul interior, de 7,6 inch, și unul exterior, de 6,2 inch. Ambele ecrane sunt de tip Infinity-O, cu o rată a aspectului de 22:9, iar ecranul interior vine cu o calitate și o rezoluție impresionantă. 

Poți împărți cele 2 ecrane în 3 ferestre cu ajutorul aplicației Multi Active Window, având o bară de activități care poate susține până la 12 aplicații simultan. Îl poți folosi pentru a desfășura mai multe activități simultan, pentru a te uita la filme, pentru a te juca, pentru a lucra sau pentru a te relaxa.

Camera

Samsung Galaxy Z Fold5 vine cu un sistem de camere triple, cu o cameră principală de 64MP și două camere auxiliare. Camera frontală este capabilă să filmeze și fotografiaze cu o rezoluție HD, în timp ce camera principală oferă o calitate ridicată a imaginii, cu ajutorul funcției de zoom-ul optic și digital. În plus, teleonul permite utilizatorilor să capteze simultan, atât pe partea din spate, cât și pe cea din față, o imagine panoramică de 360 de grade.

Astfel, poți să faci poze și selfie-uri de înaltă calitate, dar și să înregistrezi videoclipuri în diverse condiții. Calitatea audio a fost îmbunătățită semnificativ, grație celor două difuzoare stereo. 

Performanță și baterie

Galaxy Z Fold5 vine cu un procesor Snapdragon 888 5G, cu 12 GB RAM și 256 GB/512 GB spațiu de stocare, ceea ce face din el unul dintre cele mai puternice telefoane de la Samsung. Datorită acestui procesor, este asigurată performanța rapidă și fără probleme în timpul utilizării multitasking și a jocurilor cu grafică extrem de complexă. Acest telefon pliabil are o capacitate de stocare de 256 GB, oferind suficient spatiu pentru stocarea tuturor datelor și aplicațiilor noastre preferate.

În plus, bateria de 4400mAh este mai mare decât cea a predecesorului său și vine cu tehnologia de încărcare rapidă care îți permite să încarci dispozitivul în cel mai scurt timp.

Funcții noi și îmbunătățite

Un alt aspect foarte important la Galaxy Z Fold5 este sistemul de pliere și desfășurare, care a fost îmbunătățit semnificativ față de predecesorii săi. Găsind o soluție pentru fragilitatea ecranului, Samsung a introdus tehnologia Hideaway Hinge, care este creată pentru a preveni acumularea prafului și a murdăriei în mecanismul de pliere. Această nouă tehnologie asigură o durabilitate mai mare a ecranului, ceea ce este un avantaj semnificativ pentru telefoanele pliabile.

Experiența utilizatorului

Dispozitivul este dotat cu sistemul de operare Android 11, care oferă opțiuni de personalizare și îmbunătățiri ale securității. De asemenea, Samsung Galaxy Z Fold5 vine cu o interfață de utilizare nouă, numită One UI 3.5, care maximizează experiența vizuală pe ecranul imens. De asemenea, telefonul vine cu opțiuni de conectivitate, cum ar fi Wi-Fi 6E și 5G, pentru o experiență rapidă de navigare.

Prețul și disponibilitatea

Prețul Samsung Galaxy Z Fold5 este considerabil mai mare față de alte telefoane, însă se așteaptă ca acesta să scadă rapid pe măsură ce tehnologia se va dezvolta. În momentul de față, se estimează că telefonul va fi disponibil la un preț de aproximativ 10.000 de lei, în Europa. Cât despre disponibilitatea acestuia, se pare că Samsung Galaxy Z Fold5 va fi lansat inițial în SUA și alte câteva țări de top, cu planuri de extindere la nivel global în viitorul apropiat.

Concluzie

Noul Galaxy Z Fold5 a setat noi standarde în ceea ce privește tehnologia, performanța și aplicabilitatea unui telefon mobil. Deși nu este adresat publicului larg, din cauza prețului impus, cu siguranșă oamenii de business și pasionații de tehnologie abia așteaptă să testeze noul telefon Samsung. Este un telefon mobil care îți poate oferi cele mai bune performanțe în gestionarea afacerii tale chiar și on-the-go. Este compact, util și elegant, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru proprietarii de afaceri și pentru toți cei care își doresc să își mențină productivitatea oriunde s-ar afla. 

Dacă ești interesat de o oferă personalizată de telefoane pentru afacerea ta, ne poți contacta oricând aici.