Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE PRIVIND UTILIZAREA DATELOR PERSONALE

 

Phonetastic GSM, persoana juridica romana, cu sediul in Str. Prof. Gheorghe Titeica, Nr. 142, Bucuresti, Sector 2, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. j40/10878/2010, cod unic de inregistrare CUI RO27062757, va transmitem aceasta Politica de Confidentialitate pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal.

 

1. Cui se aplica aceasta Nota de Informare?

Prezenta Nota de informare se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal ale:

Partenerilor nostri contractuali precum furnizori, clienti („Parteneri comerciali”);

Vizitatorilor si utilizatorilor site-ului nostru: www.phonetastic.ro;

2. Ce date colectam despre dumneavoastra?

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

 • din informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularului din pagina de Contact de pe site-ul nostru;
 • prin corespondenta cu noi (telefon, e-mail sau in orice alta modalitate).
 • informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa de e-mail si numarul de telefon, compania, precum si alte informatii, dupa caz.

Prin activitatea desfasurata pe site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (ex: informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filosofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care:

 • suntem obligati sa facem acest lucru prin lege;
 • si/sau in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat.

In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu site-ul www.phonetastic.ro sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al Phonetastic GSM, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (ex: intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe site-ul www.phonetastic.ro numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

De fiecare data cand vizitati site-ul www.phonetastic.ro, colectam automat urmatoarele date:

 • date tehnice. Acestea pot include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date sunt colectate si prelucrate in numele nostru, prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti si puteti gasi mai multe informatii despre acest lucru la pagina Politica de utilizare Cookie-uri;
 • date despre vizita dumneavoastra. Acestea pot include date despre URL, secventa de clicuri catre, prin si de la site-ul www.phonetastic.ro (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat pe site;
 • in cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrarea acestora cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

3. Care sunt scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii?

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele cazuri:

 • atunci cand trebuie sa intreprindem masurile necesare pentru a incheia un contract cu dumneavoastra;
 • atunci cand trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;
 • atunci cand trebuie sa respectam o obligatie legala (ex: legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, audit);
 • atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terte parti) si pentru interesele dumneavoastra (ex: pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelei informatice), cu exceptia cazului in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese;
 • in cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi:

 • pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra;
 • pentru a imbunatati site-ul www.phonetastic.ro, inclusiv functionalitatea acestuia;
 • pentru administrarea site-ului www.phonetastic.ro;
 • pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica si de cercetare;
 • pentru a pastra site-ul www.phonetastic.ro in conditii de siguranta;
 • pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra.
 • in unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra (ex: in cazuri de publicitate si marketing). In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, va puteti retrage consimtamantul, in orice moment, trimitand o solicitare la adresa de e-mail office@phonetastic.ro. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii care a avut loc inainte de retragerea acestuia;
 • atunci cand solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile legale ce ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza;
 • putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor sau a reclamatiilor noastre impotriva dumneavoastra in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Concret, vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal astfel:

Utilizatori si clienti:

In scopul furnizarii serviciilor, a livrarii de bunuri si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe:

 • executarea unui contract la care utilizatorii (in special clientii) sunt parte;
 • obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza. Daca sunteti un client existent, va vom contacta numai prin e-mail, cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau cu informatii privind principalele stiri din domeniul electronic si de business, asa cum sunt reflectate in mass-media prin intermediul newsletter-ului saptamanal.

Daca sunteti un client nou, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra formularul de Contact in contul de utilizator.

Nu vom transmite datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti, in scopuri de marketing, fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

Putem, de asemenea, sa va folosim datele cu caracter personal pentru a masura sau a intelege continutul preferat legat de produsele noastre; si pentru a face sugestii si recomandari dumneavoastra si altor utilizatori ai site-ului nostru despre produse care ar putea sa va intereseze pe dumneavoastra sau pe acestia.

Candidati la job-urile publicate de Phonetastic GSM:

In legatura cu participarea dumneavoatra la procesul de recrutare si selectie pentru unul sau mai multe din job-urile mentionate ca disponibile, in cadrul Phonetastic GSM, va putem colecta si prelucra datele cu caracter personal, (ex: datele din CV-ul pe care ni-l trimieti), in scopul selectiei, evaluarii competentelor profesionale pentru job-ul/job-urile la care aplicati, precum si pentru comunicarea cu dumneavoastra, pe parcursul derularii procesului de recrutare.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul legitim al Phonetastic GSM.

4. Cui transmitem datele cu caracter personal?

Phonetastic GSM nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal.

In cadrul Phonetastic GSM, membrii personalului care folosesc datele dumneavoastra cu caracter personal sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal.  Membrii personalului Phonetastic GSM au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai pe baza instructiunilor comunicate de Phonetastic GSM, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal.  Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. Phonetastic GSM nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, nu raspundem pentru erorile in securitatea serverului care gazduieste site-ul.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale, autoritatilor fiscale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, astfel:

 • catre parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra, in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dumneavoastra;
 • pentru livrarea precomenzilor, catre companiile specializate in servicii de curierat;
 • catre furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic companiei pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale;
 • catre consultanti externi (ex: avocati, contabili, auditori), in scopuri specifice, atunci cand este necesar

Phonetastic GSM efecuteaza o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate in vederea protejarii datelor cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor specificate de Phonetastic GSM. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea serviciilor catre Phonetastic GSM, cu conditia ca fiecare subcontractant sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.

5. Care este perioada de pastrare a datelor cu caracter personal?

 • vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politica sau pentru perioada impusa de legislatia nationala aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane);
 • in cazul in care sunteti client va vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra;
 • in cazul in care avem o relatie cu dumneavoastra in calitate de Partener vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la incetarea relatiei noastre si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege;
 • in cazul in care sunteti utilizator al site-ului www.phonetastic.ro (ex: ati creat un cont de utilizator pe site), vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada in care contul de utilizator este activ;
 • in cazul in care sunteti abonat la newsletter-ul nostru saptamanal, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal atat timp cat dumneavoastra doriti sa primiti aceste informatii;
 • in cazul in care sunteti candidat la unul sau mai multe din job-urile publicate pe unul din site-urile de recrutare (Hipo, eJobs, Linkedin), vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pe toata durata desfasurarii procesului de recrutare si selectie, plus o perioada de 5 ani dupa incheierea procesului de recrutare (in cazul in care candidatul nu a fost angajat in companie);
 • in cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

6. Stocarea datelor personale si transferul datelor personale in afara tarii

Site-ul www.phonetastic.ro este administrat si intretinut de Phonetastic GSM si gazduit de serverele companiei Microsoft (Microsoft Azure) din cadrul Uniunii Europene.

Intentionam sa nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara SEE daca nu exista protectii adecvate, incluzand:

 • decizie privind caracterul adecvat emisa de Comisia Europeana cu privire la tara sau tarile de destinatie;
 • certificare „scut de confidentialitate”;
 • reguli corporatiste obligatorii corespunzatoare;
 • un cod de conduita aprobat, impreuna cu angajamentele obligatorii si executorii ale operatorului de date sau persoanei imputernicite de catre operatorul de date din tara aflata in afara UE si SEE;
 • un mecanism de certificare aprobat, impreuna cu angajamentul obligatoriu si executoriu al operatorului de date sau al persoanei imputernicite de catre operatorul de date intr-o tara din afara UE si SEE de a aplica garantiile corespunzatoare; sau clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeana.

7. Ce drepturi aveti?

Aveti urmatoarele drepturi conform legislatiei in domeniu:

 • dreptul de va confirma daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, si de a va furniza o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal;
 • dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal prelucrate de website-ul www.phonetastic.ro;
 • dreptul de a solicita restrictionarea datelor personale de procesare de catre website-ul www.phonetastic.ro;
 • dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal de catre website-ul www.phonetastic.ro (ex: utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct);
 • dreptul de a solicita portabilitatea datelor cu caracter personal;
 • dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia;
 • dreptul de a depune o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal. De exemplu, dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi limitat in cazul in care putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza fata de interesele dumneavoastra. Va trebui sa va dovediti identitatea si sa ne oferiti alte detalii care sa ne ajute sa raspundem cererii dumneavoastra.

Nu vom percepe o taxa pentru a raspunde cererii dumneavoastra cu exceptia cazului in care acest lucru este permis de lege si, in cazul in care se percepe o astfel de taxa, aceasta va fi rezonabila si proportionala cu cererea dumneavoastra.

Pentru a va exercita unul sau mai multe din aceste drepturi, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@phonetastic.ro

8. Securitatea datelor cu caracter personal

Pastram datele dumneavoastra cu caracter personal pe serverele companiei Microsoft (Microsoft Azure) din cadrul Uniunii Europene.

Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, cu scopul de a proteja datele cu caracter personal si de a impiedica accesul neautorizat la acestea. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal.

Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (ex: username, parole etc.) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale site-ului www.phonetastic.ro. Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi facem tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta 100% securitatea datelor dumneavoastra transmise pe site-ul nostru; orice transmisie de date personale se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

Fisierele de tip cookies

Site-ul www.phonetastic.ro utilizeaza fisiere de tip Cookie pentru a va oferi o experienta mai buna atunci cand navigati pe site-ul nostru. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe site sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Puteti gasi mai multe informatii despre fisierele de tip cookie la pagina Politica de utilizare Cookie-uri.

Contact

Daca aveti intrebari sau neclaritati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre site-ul www.phonetastic.ro, daca doriti sa va exercitati unul sau mai multe din drepturile ce va revin, ne puteti contacta la adresa de e-mail office@phonetastic.ro.

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de ex: informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat, numere de asigurare sociala) atunci cand ne contactati.

Ultima actualizare: 1 septembrie 2018.

Nota: Putem actualiza periodic aceasta Politica si va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-ul www.phonetastic.ro.

Va rugam sa consultati periodic pagina dedicata Politicii de Confidentialitate pentru a fi la curent nu noile modificari.