Un segment în creștere pe piața dispozitivelor de mobilitate: produse recondiționate

Un segment în creștere pe piața dispozitivelor de mobilitate: produse recondiționate

Goana consumatorilor după cele mai recente modele de dispozitive de mobilitate începe să devină un mit urban. În realitate, conform celor mai recente rapoarte ale unor companii de statistică și cercetare de piață, consumatorii se orientează din ce în ce mai mult spre dispozitive de mobilitate recondiționate.

Astfel, cel mai recent raport al companiei Persistence Market Research indică faptul că între 2017 și 2025 segmentul de piață dedicat dispozitivelor recondiționate va crește cu 8,9%. Dacă în 2017 vânzările de telefoane mobile și laptopuri recondiționate s-au ridicat la aproape 20 de miliarde USD la nivel global, în anul 2025 această valoare va fi dublă – 40 de miliarde USD.

În paralel, un studiu al companiei Deloitte a evidențiat faptul că cel puțin 10% din dispozitivele premium lansate în anul 2016 vor fi utilizate de 3 proprietari diferiți până în anul 2020.

Recondiționat nu înseamnă second-hand

Să începem cu o scurtă clarificare: această piață în expansiune nu este cea a vânzărilor de telefoane mobile și laptopuri second-hand. Dispozitivele de mobilitate recondiționate sunt reparate profesional și disponibile în game de calitate pornind de la clasa A+ și până la A și B. De exemplu, brandul Renewd pentru care Phonetastic GSM este unic distribuitor autorizat în România, Bulgaria și Republica Moldova, oferă produse premium recondiționate profesional din clasa A+. Acestea au performanțele și aspectul similare unor produse noi.

Piețele dezvoltate – cei mai activi consumatori de produse recondiționate

Cine se află în spatele cererii în creștere pentru dispozitive de mobilitate recondiționate? Cea mai mare piață care solicită aceste produse este și cea mai puternică economie din lume – Statele Unite ale Americii.

Conform previziunilor din raportul Persistence Market Research, numai SUA va genera o creștere a pieței de telefoane mobile și laptopuri recondiționate cu 7,5% până în 2025. În topul piețelor în creștere pe acest segment de dispozitive se află și economii dezvoltate precum Canada și Japonia.

Ce îi motivează pe consumatori să aleagă dispozitive de mobilitate recondiționate?

  1. Prețul avantajos

Un dispozitiv de mobilitate recondiționat oferă performanțe similare cu cele ale unui produs nou, dar are un preț cu până la 30% mai mic. Acesta este motivul invocat de 96% din respondenții unui sondaj realizat de compania Liquidity Services.

  1. Garanția extinsă

Un produs recondiționat are o garanție similară cu cea oferită pentru un produs nou. 86% din participanții la sondajul Liquidity Services au invocat acest beneficiu drept motiv pentru care preferă dispozitive de mobilitate recondiționate.

  1. O alegere responsabilă pentru mediul înconjurător

Prin repunerea pe piață a unui dispozitiv recondiționat se reduce cantitatea de deșeuri electronice. De asemenea, se reduce și consumul de resurse naturale, necesare pentru a produce dispozitive noi. Conform Environmental Protection Agency (autoritatea pentru mediu din SUA), în ultimii 10 ani volumul de deșeuri electronice a crescut cu 120% și numai 25% din acestea au fost reciclate. În plus, reutilizarea unui dispozitiv electronic recondiționat este de 25 de ori mai ecologică decât reciclarea acestuia.

  1. Avantaje economice

Reutilizarea dispozitivelor de mobilitate recondiționate are un impact pozitiv asupra economiei. Conform unor cercetări de piață, o tonă de echipamente reutilizate asigură de 115 ori mai multe locuri de muncă decât reciclarea acestor echipamente și generează de 15 ori mai multe venituri.

  1. Modelele noi nu au caracteristici inovatoare

În ciuda eforturilor producătorilor de a crea modele de top din ce în ce mai performante, acestea nu au foarte multe caracteristici interesante în plus față de modelele anterioare. Conform directorului companiei de cercetare de piață Counterpoint, Tom Kang, „Încetinirea ritmului inovațiilor face ca modelele de top vechi de doi ani să fie comparabile ca design și caracteristici cu cele mai recente telefoane din categoria mid-range.”

Astfel, consumatorii vor opta pentru un produs premium recondiționat în defavoarea unui dispozitiv mid-range nou, prețul fiind mai avantajos.

Echipa Phonetastic GSM este conștientă că acest fenomen, deși în creștere la nivel mondial, este de-abia la început în România. Acesta este motivul pentru care am ales să fin printre promotorii acestui trend, devenind unici distribuitori autorizați ai brandului de dispozitive de mobilitate premium recondiționate Renewd.

Telefoanele mobile și laptopurile recondiționate RENEWD sunt reparate utilizând piese 100% originale ale producătorului, în centre de service de top și sunt supuse unor teste de performanță riguroase. Astfel, numeroase dispozitive de mobilitate care au fost deținute o scurtă perioadă de timp își recapătă aspectul de produs nou și performanțele de top de la momentul ieșirii din fabrică.

Fiți alături de noi în promovarea sustenabilității prin utilizarea de telefoane mobile și laptopuri recondiționate. Solicitați oferta și deveniți reseller pentru brandul Renewd!