Noua era Apple a inceput cu iPhone 15 si 15 Pro, Apple Watch 9 si Ultra 2

Noua era Apple a inceput cu iPhone 15 si 15 Pro, Apple Watch 9 si Ultra 2

În cadrul evenimentului din septembrie, care s-a bucurat de numeroase vedete, Apple a dezvăluit mai multe produse noi foarte așteptate, inclusiv gama iPhone 15 cu patru modele, un Apple Watch Series 9 actualizat și o nouă generație de Apple Watch Ultra 2

În cadrul acestui important eveniment Apple din septembrie, compania de tehnologie a dezvăluit actualizări iterative, dar importante, ale portofoliului său de smartphone-uri și smartwatch-uri. Noua linie iPhone 15 a zguduit lucrurile prin adoptarea în sfârșit a încărcării USB-C și renunțarea la crestătura polarizantă. Modelele Apple Watch Series 9 și Ultra 2 au primit, de asemenea, actualizări așteptate, dar binevenite, cum ar fi noul gest Double Tap, ecrane mai luminoase always-on și performanțe mai rapide.

iPhone 15 și 15 Plus: Design familiar cu îmbunătățiri notabile 

Closeup of the new USBC charging port on the Apple iPhone 15

SURSA: APPLE

Modelele standard iPhone 15 și iPhone 15 Plus păstrează o estetică similară cu cea a predecesorilor lor, dar obțin totuși îmbunătățiri semnificative. Cel mai notabil este faptul că aceste modele de bază se alătură revoluției încărcării prin USB-C, după mai bine de un deceniu în care Apple a folosit portul proprietar Lightning. Deși vitezele de transfer de date sunt limitate la 480 Mbps, includerea portului USB-C permite acestor iPhone-uri să utilizeze încărcătoarele existente pe care mulți consumatori le dețin deja. 

Front and back of the Apple iPhone 15

SURSA: APPLE

O altă schimbare importantă este înlocuirea infamei crestături frontale cu noua insulă dinamică în formă de pastilă care găzduiește componentele Face ID. Aceasta se adaptează în timp real pentru a prezenta alertele, notificările și activitățile din fundal într-o manieră discretă și elegantă. Deși este în continuare echipat cu un ecran de 60 Hz, cel mai recent cip A16 Bionic din interior ar trebui să ofere performanțe excelente. iPhone 15 și 15 Plus moștenesc, de asemenea, sistemul mult îmbunătățit al camerei principale de 48 MP de la modelele Pro de anul trecut. Printre culorile disponibile se numără Product Red, Midnight, Blue, Starlight și Purple.

iPhone 15 Pro și Pro Max: Îmbunătățiri majore pentru flagship-urile Apple

iPhone 15 Pro și Pro Max reprezintă progrese mai semnificative, potrivite pentru poziționarea lor ca dispozitive emblematice de top ale Apple. Cea mai vizibilă este înlocuirea ramei metalice cu un aliaj de titan ultrarezistent și ușor, într-o gamă de finisaje periate. Acest lucru permite ca modelul mai mare Pro Max să se simtă vizibil mai ușor în mână. 

Closeup of the titanium frame on the iPhone 15 Pro

 SURSA: JULIAN CHOKKATTU

Ambele variante Pro sunt alimentate de noul procesor A17 Bionic, care deblochează capabilități de gaming la nivel de consolă prin îmbunătățiri precum ray tracing accelerat hardware. Modelul Pro Max de 6,7 inchi găzduiește, de asemenea, în exclusivitate, o cameră suplimentară cu zoom periscop care permite o gamă de zoom optic de 5X – o caracteristică pe care rivalii de la Samsung o oferă de ani de zile. 

Closeup of a person's hand holding the iPhone 15 and displaying the new Action Button feature

SURSA: JULIAN CHOKKATTU

Matricea familiară de trei camere de pe spate vede îmbunătățiri la performanța în condiții de lumină slabă și la fotografia computațională în toate obiectivele. Apple echipează, de asemenea, aceste modele cu un buton “Acțiune” a cărui funcție poate fi personalizată pentru a dezactiva instantaneu telefonul, a face o fotografie, a începe un antrenament sau altele. 

Afișajele ProMotion cu o luminozitate de până la 2000 de nits pun în evidență frumos conținutul. De asemenea, utilizatorii se pot bucura de transferuri de date prin cablu mai rapide datorită suportului USB 3.2 pentru viteze de până la 10Gbps. Culorile disponibile pentru Pro și Pro Max includ Space Black, Silver, Gold și Deep Purple.

Apple Watch Series 9: Încărcare mai rapidă și un nou gest de dublă atingere

Apple Watch Series 9

SURSA: APPLE

Apple Watch Series 9 păstrează o estetică similară cu cea a modelului Series 8, dar include îmbunătățiri notabile ale performanței sub capotă. Alimentarea dispozitivului portabil este asigurată de noul S9 SiP, care îmbunătățește viteza și eficiența. Apple spune că încărcarea rapidă poate ajunge acum la 80% în aproximativ 45 de minute. 

 Valorificând motorul neuronal îmbunătățit al S9, Seria 9 introduce un nou gest unic Double Tap. Purtătorii pot acum să atingă pur și simplu două degete împreună pentru a răspunde în mod convenabil la apeluri, a respinge notificările, a începe un antrenament și multe altele. Acest lucru se bazează pe funcțiile solide de accesibilitate ale Apple. 

Semnătura Digital Crown oferă acum feedback haptic pentru o senzație mai receptivă, în timp ce ecranul atinge o luminozitate maximă de 2000 de nits. Un nou senzor de temperatură permite funcții îmbunătățite de urmărire a sănătății femeilor. Culorile disponibile ale carcasei sunt Silver, Midnight, Product Red și Starlight.

Apple Watch Ultra 2: Mai luminos și mai rezistent ca niciodată

Apple Watch Ultra 2

După debutul de anul trecut al modelului robust Apple Watch Ultra, Apple revine din nou cu Apple Watch Ultra 2. Acest dispozitiv portabil high-end include aceleași caracteristici ca și Seria 9, cum ar fi cipul S9, Double Tap și încărcarea rapidă. 

Apple a supradimensionat Ultra 2 cu o carcasă din titan de 49 mm și mai mare, oferind o protecție suplimentară împotriva impactului. Acesta rămâne ultraușor, oferind în același timp rezistență la apă până la 100 m. 

Actualizarea cheie vine sub forma unui ecran mai luminos, atingând o luminozitate maximă de 2000 de nits în exterior de 2000 de retină. Acest lucru ar trebui să asigure o vizibilitate de neegalat chiar și în cele mai însorite zile. Modul de noapte permite ecranului să scadă la doar 1 nit, la nevoie. 

Totul la Apple Watch Ultra 2 este optimizat pentru sporturi și medii extreme, fără compromisuri. Pentru ceea ce este cel mai bun în materie de durabilitate, performanță și vizibilitate, Ultra 2 reprezintă vârful ingineriei Apple Watch.

Concluzie: 

Linia iPhone 15, Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 aduc îmbunătățiri majore în portofoliul principal de produse Apple. Deși păstrează designul familiar, aceste dispozitive includ multe capacități noi, nemaiîntâlnite până acum. Adăugarea USB-C la toate modelele noi de iPhone marchează sfârșitul unei ere, în timp ce noile chipset-uri puternice de pe toată gama deblochează funcționalități avansate. 

Pentru cei care caută durabilitate și performanță extreme, Phonetastic GSM oferă soluții și produse precum cele de la Apple și nu numai. Când vine vorba de lansarea Apple, precomenzile se deschid pe 15 septembrie și disponibilitatea începând cu 22 septembrie, fanii Apple având multe de așteptat în această toamnă.